°C 14

Mjuziklu "Kralj lavova" druga nagrada

25.05.2017.

majai

Učenici Osnovne škole Ljubo Babić ostvaruju uspjehe u svim područjima pa tako i u glazbenom. Svojim školskim mjuziklom "Kralj lavova" nastupili su na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva i osvojili drugu nagradu.

Druga nagrada osvojena na Festivalu glazbenog stvaralaštva, koji se održao u zagrebačkom Muzeju suvremenih umjetnosti, potvrda je kvalitetnog rada i truda jaskanskih školaraca i njihove voditeljice Maje Kraljev. Njihov mjuzikl "Kralj lavova" oduševio je stručni žiri kojem su se u ime HDS ZAMP-a pridružili Goran Karan i Ante Cash.

Riječ je o Festivalu koji je okupio gotovo 600 djece iz 23 osnovne škole iz cijele Hrvatske, a koji su predstavili svoje talente u tri glazbene kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza. Među sedam mjuzikala koje je žiri imao prilike vidjeti jaskanskom "Kralju lavova" dodijeljena je druga nagrada, a svojim su nastupom naši školarci oduševili prisutnu publiku.

-U ime cijelog tima mislim da mogu reći, da smo ispunili svoj cilj: predstaviti glazbeno-scensko stvaralaštvo naših učenika i naše škole na državnoj razini i pred sasvim nepristranom publikom. Oduševljenje gledatelja i 2. nagrada prosudbenog povjerenstva pokazatelj su uspješno ostvarenog cilja – izjavila je učiteljica glazbene kulture Maja Kraljev za školske stranice.

Organizator Festivala, Glazbena udruga Opus, pokrenula je ovaj projekt 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama i stvaranje novih kvalitetnih skladbi slobodnog sadržaja i stila. Osim HDS ZAMP-a, partneri Festivala su i OŠ Ivan Benković iz Dugog Sela i Školska knjiga. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova i predanost djece da svoje skladbe i izvedbe što bolje predstave potvrdili su se i ove godine.

(foto: OŠ Ljubo Babić)