°C 26

Mladi iz Pisarovine u projektu za održivost ruralnih zajednica

02.08.2018.

Maja Peranić

Mladi s područja Pisarovine sudjeluju u projektu Erasmus+ pod nazivom „Strukturiranim dijalogom do održivih ruralnih zajednica“.

Riječ je o projektu kojem je nositelj Hrvatsko lovačko društvo, a partner Općina Pisarovina, a koji za cilj ima osvijestiti važnost sudjelovanja mladih i donositelja odluka u procesu strukturiranog dijaloga te time povećati broj mladih i donositelja odluka koji će biti uključeni u proces strukturiranog dijaloga na lokalnoj i nacionalnoj razini. Također, želi se potaknuti mlade i donositelje odluka na međusobnu komunikaciju i suradnju i potaknuti mlade i donositelje odluka s ruralnih područja na umrežavanje s drugim ruralnim područjima u Hrvatskoj¸ što je važna poruka zajedništva s istim ciljevima.

-Ovim se projektom želi poticati na rješavanje problema čije odgađanje može imati dalekosežne posljedice poput neinformiranosti mladih i ostalih građana o konkretnim aktivnostima o održivom upravljanju prirodom ili nepromišljenog odnosa prema prirodnim bogatstvima koje dovode do uništavanja prirode – ističu nositelji projekta.

Stoga se ovaj projekt izravno odnosi na mlade u ruralnim sredinama, poput Pisarovine, i težnja mu je poboljšanje kvalitete života, održivog upravljanja okolišem, osposobljavanja i jačanja kohezije na zajedničkim ciljevima kroz savjete mladih.

Provedba projekta započela je prošlog mjeseca u Pisarovini, gdje je u prostorijama Općine, 20. i 21. srpnja, uspješno provedeni dvodnevni seminar „Održivi razvoj Općine Pisarovina kroz strukturirani dijalog“. Za rujan je najavljena dvodnevna konferencija na nacionalnoj razini koja će se održati u Zagrebu pod nazivom „Strukturiranim dijalogom do održivih ruralnih zajednica“.

Projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima EU-a, a više o njemu možete saznati ovdje.

(foto/izvor: Hrvatski lovački savez)