°C 10

Moja prva knjiga: Luki Novoselu uručena nagrada

04.10.2017.

majai

Učenik Osnovne Škole „Ljubo Babić“ Luka Novosel autor je slikovnice pod nazivom „Bella“ za koju je osvojio treću nagradu na natječaju „Moja prva knjiga“.

Završna svečanost 13. natječaja „Moja prva knjiga“ održana je 28. rujna u Pučkom otvorenom učilištu u Dugoj Resi. Nagrade su uručile književnice ujedno i članice žirija Sanja Pilić i Sivija Šesto, te predsjednica karlovačke udruge KAlibra - udruge za promicanje kulture čitanja.

Treća nagrada pripala je Jaskancu Luki Novoselu za slikovnicu pod nazivom „Bella“ dok su poticajne nagrade dobile Lara Ćerdić, Mirta Mesić i Laura Samarin, također učenice jaskanske osmoljetke. Učiteljice - mentorice učenika su Darinka Dimnjaković i Maja Vlašić.


Podsjetimo, „Moja prva knjiga“ je državni natječaj za učenike i učenice osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji se kontinuirano provodi od 2004. godine, a organizira ga udruga KAlibra iz Karlovca. Ove godine na natječaj je pristiglo 539 slikovnica iz 143 osnovne škole.

Slikovnicu Luke Novosela možete „prelistati“ ovdje.

(foto: OŠ Ljubo Babić)