°C 20

Mons. Juraj Batelja večeras u Krašiću predstavlja knjigu o progonu Bl. Alojzija Stepinca

07.05.2019.

Petar Brnada

Uoči obljetnice rođenja blaženog Alojzija Stepinca večeras će se u dvorani DVD-a Krašić održati predstavljanje knjige mons. dr. sc. Jurja Batelje posvećena progonu najpoznatijeg hrvatskog kardinala.

Riječ je o djelu naslova „Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca“ u izdanju Postulature bl. Alojzija Stepinca, a koja stiže na 121. rođendan bl. Stepinca.

O knjizi će govoriti liječnica prof. dr. sc. Neda Aberle, dr. sc. ius. Claudia Stahl te autor mons. dr. Juraj Batelja, a predstavljanje će se održati s početkom u 19 sati, nakon svečane mise koja će se u crkvi služiti u 18 sati.

Dodajmo da će se u srijedu, 8. svibnja, i službeno obilježiti kardinalov rođendan kada će u 10 sati krenuti procesija od rodne kuće u Brezariću do crkve Presvetog Trojstva u Krašiću u kojoj će sudjelovati djeca, učitelji i profesori OŠ Kardinala Alojzija Stepinca. Svečano misno slavlje koje će predvoditi dr.sc. Željko Tanjić održat će se u 11 sati.

Proslava se nastavlja i u petak, 10. svibnja, kada će se s  početkom u 17 sati odigrati nogometna utakmicu između NK Krašić i Hrvatske svećeničke nogometne reprezentacije, ali i u nedjelju, 12. svibnja, kada će se u 11 sati održati svečana sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva uz sudjelovanje KUD-a Vinčica iz Belajskih Poljica.

Obilježavanje kardinalovog 121. rođendana prolongirat će se do ponedjeljka kada će se održati hodočašće župljana Krašića u Zagrebačku katedralu na grob bl. Alojzija Stepinca. Euharistijsko slavlje održat će se u 18 sati dok će se u 19 sati predstaviti knjiga Bl. Alojzije Stepinac i Židovi.