°C 10

Na kraju sezone balerinama još nagrada

20.06.2017.

majai

Baletni studio Jastrebarsko za kraj sezone predstavio se na 14. TREPS Festivalu, održanom 17. i 18. lipnja u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka. Nagrađene su za najuspješniji nastup te najuspješniju koreografkinju debitanticu.

Na Trešnjevačkim plesnim susretima (TREPS), sada već tradicionalnom zagrebačkom plesnom događanju na kojem Baletni studio sudjeluje od samih početaka, jaskanske su se balerine u svibnju predstavile s pet točaka u čak tri izričajne (klasični balet, suvremeni ples i kategorija jazz/show/musical) i tri dobne (djeca, mladi i odrasli) kategorije.

Iste su točke uvrštene u završni dio Plesnih susreta, TREPS Festival, na kojem su točke „Seguedilla“ (odrasli) u koreografiji voditeljice studija i baletne pedagoginje Svetlane Lukić i „Perzijske robinje“ (mladi) prema Mariusu Petipau, iz poznatih baleta „Don Quijote“ i „Bajadera“, nagrađene priznanjem za najuspješniji nastup u kategoriji klasičnog baleta.

Priznanjem za najuspješniju koreografkinju debitanticu TREPS Festivala nagrađena je nekadašnja polaznica i sadašnja suradnica Baletnog studija, Marta Brkljačić, za svoju koreografiju „Što te nema“ (suvremeni ples) na istoimenu pjesmu Jadranke Stojaković.

Na festivalu su nastupile najmlađe jaskanske balerine uz mladog Gabrijela Ječića, kao i prva generacija balerina Ines, Marta i Jana. Iako nisu osvojili neku od nagrada imali su zapažene nastupe.

Brojnošću odabranih koreografija i nagradama osvojenima na TREPS Festivalu Baletni studio još jednom je stručno potvrdio svoju dugogodišnju kvalitetu te uspješno zaokružio jednu izuzetno dinamičnu i nadasve produktivnu plesnu sezonu u Jastrebarskom.

Galerija slika

Na kraju sezone balerinama još nagrada Na kraju sezone balerinama još nagrada Na kraju sezone balerinama još nagrada Na kraju sezone balerinama još nagrada Na kraju sezone balerinama još nagrada Na kraju sezone balerinama još nagrada Na kraju sezone balerinama još nagrada Na kraju sezone balerinama još nagrada Na kraju sezone balerinama još nagrada