°C 9

Na Štrosu traju škola klizanja i hokeja

28.12.2017.

majai

Nakon što je završila ovogodišnja škola klizanja za vrtićku djecu te je osnove na ledu savladalo više od 150 vrtićaraca, jučer su počele škola klizanja i škola hokeja za osnovnoškolce.

Ovogodišnja škola klizanja i škola hokeja za osnovnoškolce trajat će u vremenu zimskih praznika do 9. siječnja i to na klizalištu na Strossmayerovom trgu. Školu klizanja kao i svake godine organiziraju Turistička zajednica Grada Jastrebarskog i Društvo naša djeca Jastrebarsko, a ove joj je godine pridružena i škola hokeja.

-Ovakvim kreativnim provođenjem slobodnog vremena za vrijeme praznika, djeca će na zabavan način naučiti i unaprijediti vještine na ledu – ističu organizatori koji su ove godine školu klizanja podijelili na početnu i naprednu.

Termin za početnu grupu je od 9 do 10 sati, dok se napredna održava od 10 do 11 sati nakon čega se od 11 do podne održava škola hokeja. Za građanstvo je klizalište tako radnim danom otvoreno od 12 do 22 sata i tako sve do završetka škole klizanja i škole hokeja 9. siječnja.

Svi polaznici škole klizanja i hokeja po završetku programa primit će priznanja za uspješno sudjelovanje u programu, a prošlog ih je vikenda dobilo 158 malih vrtićaraca iz pet vrtićkih grupa.

Ovogodišnji treneri škole klizanja bili su Gabrijela Fabijanić, Bruno Vađina, Mia Medvedovski, Filip Lacković Frkonja i Ana Lojen, a uz njihovo budno oko i poduku kvalitetniji rad na ledu omogućila je i novonabavljena oprema – klizaljke i kacige koje su kupljene s ciljem poboljšanja kvalitete škole klizanja, ali i klizanja u redovnim terminima za građanstvo, izvijestila je Turistička zajednica.

(Maja Ivčić/foto: Grad Jastrebarsko)