°C 12

Noć kazališta u Jaski donosi dvije predstave

20.11.2017.

majai

Gradsko kazalište Jastrebarsko devetu se godinu zaredom uključuje u organizaciju Noći kazališta. Ove godine u programu sudjeluje pedesetak gradova i 80-tak kazališnih institucija i organizacija.

Građani Jastrebarskog će moći uživati u dvije predstave u subotu, 25. studenog. Prva predstava na rasporedu je u 10 sati u Domu kulture, a namijenjena je najmlađoj publici. Riječ je o predstavi „Najveća tajna“ Gradskog kazališta Jastrebarsko. Istog dana, na istom mjestu, ali u 20 sati bit će odigrana predstava „Doktor Wong“ Teatra Gaudeamus kazališta na Peščenici (KNAP). Ulaznice za obje predstave stoje 10 kuna, a mogu se kupiti u caffe baru „Kino“.

Osim za male Jaskance, predstava „Najveća tajna“ autorice Daniele Bobinski bit će odigrana i za bjelovarsku publiku, također u sklopu obilježavanja ovogodišnje Noći kazališta.

Zanimljivo je da manifestacija  Europska noć kazališta, ove godine poprima oblik množine – noći kazališta – koje su započele 4. i 5. studenog u Bugarskoj, nastavljene su 18. studenog u Češkoj, Slovačkoj, Austriji i Bosni i Hercegovini, a završavaju 25. studenog u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Na taj način, Europa proteže aktivnosti popularizacije i vidljivosti kazališne djelatnosti na cijeli mjesec, omogućavajući time i međunarodnu cirkulaciju zainteresirane publike.