°C 12

Nova anketa: Ocijenite Vinske svečanosti!

11.09.2017.

majai

Iza nas je 26. izdanje najveće manifestacije našeg kraja - Jaskanskih vinskih svečanosti. Kako ste njime zadovoljni imat ćete priliku odgovoriti u našoj novoj anketi.

Dugo i iznimno vruće ljeto također je iza nas pa u ovaj kišni ponedjeljak nikome više ni ne pada na pamet da razmišlja o rashlađenju, no upravo je to bilo najvažnije pitanje protekla dva, vrlo vruća mjeseca. Tako smo vas i mi, u našoj posljednjoj anketi pitali gdje ćete potražiti svoje osvježenje. Prema rezultatima najviše Jaskanaca, naših čitatelja imalo je priliku otići na more i to 43,8% onih koji su glasovali. Nešto manje od 32% odabralo je odgovor "doma u lavoru" odnosno za rashlađenje je moralo potražiti neki drugi način.

Stari bazen u Svetoj Jani bilo je opcija za 22,7% naših čitatelja koji su glasovali, a sigurno bi ih bilo daleko više da ondje postoji pravo uređeno kupalište. Najmanje glasova dobio je odgovor "na nekom od kupališta u blizini" što pokazuje da Jaskanci nisu baš skloni praviti izlete na bazene u obližnje gradove ili pak na kupališta uz obale rijeka jer se za taj odgovor odlučilo svega 5,9% glasača.

Kako god bilo, ljeto polako poprima karakteristike jeseni koja nam je sve bliža. Najavile su je i ovogodišnje Jaskanske vinske svečanosti koje su bile posljednje održane na gradskom Sajmištu. Naša nova anketa vezana je upravo za tu manifestaciju. Pitamo vas, dakle, kako su vam se svidjele.