°C 4

Novosti u radu Puhačkog orkestra DVD Petrovina

12.09.2018.

Vana Pocrnjić

Puhački orkestar DVD-a Petrovina nakon uspješnih osam godina rada pod vodstvom profesora Petra Fabijanića započinje novi ciklus u svom radu, a koji su članovima orkestra i njihovim roditeljima predstavili su se predsjednik DVD-a Petrovina Ivan Samarin, profesor Krešimir Fabijanić i voditelj orkestra Domagoj Samarin.

Spajanjem orkestra u jednu cjelinu 42 mladih glazbenika amatera nastavit će muziciranje u orkestru pod stručnim vodstvom profesora Krešimira Fabijanića.

Tom prigodom mladim članovima orkestra predana su i dva nova glazbena instrumenta F Tuba i Bariton za čiju nabavku su ostvarena sredstva putem realiziranih Javnih natječaja iz Ministarstva kulture i Zagrebačke županije te vlastitih sredstava.

Profesor Krešimir Fabijanić zahvalio se posebno prof. Petru koji je postavio dobre temelje ovog orkestra , dok se predsjednik Samarin zahvalio profesorima na velikom doprinosu u radu Puhačkog orkestra DVD-a Petrovina i svim članovima zaželio uspješan rad u orkestru.(Izvor i Foto: DVD Petrovina)