°C 17

Od jeseni zakoračite u svijet bajki u knjižnici

23.05.2019.

Redakcija

Bajkaonica, aktivnost namijenjena djeci uzrasta od pet do osam godina, iz prostorija Žitnice preselila je u prostor knjižnice.

Tako je po prvi puta na Dječjem odjelu ugošćena teta pričalica Nikolina Luketić. Sa zmajićem Šimom, teta pričalica je okupljenim mališanima pričala o svijetu bajki. Osim što je teta pričalica pripovijedala o zanimljivim pričama u svijetu bajki, pripremila je i razne aktivnosti za najmlađe.

Uz navedeno, djeca su uživala slušajući dogodovštine Figara, mačka koji je svojim hrkanjem budio sve stanovnike farme. Spomenut ćemo i priču o Listoježiću koji ipak obožava valjanje u lišću.

Za kraj druženja, zajedno s radoznalim dječakom Jakovom, okupljeni su pričoljupci uronili u jednu od njegovih brojnih pustolovina.

Ovo je već 3. godina kako se održava Bajkaonica u organizaciji Društva. Tako je najmlađima osigurano odrastanje u maštovitom okruženju. Osim što je djeci na ovaj način omogućen još jedan vid druženja s vršnjacima, pričanjem priča ih se potiče na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje te im je omogućeno razvijanje mašte i socijalno-kognitivne vještine.

Početkom sljedeće školske godine Bajkaonica se seli u prostor knjižnice te će se održavati jednom mjesečno.

Galerija slika

Od jeseni zakoračite u svijet bajki u knjižnici Od jeseni zakoračite u svijet bajki u knjižnici