°C 4

Ogranak jaskanske Matice među najaktivnijima u Hrvatskoj

15.01.2018.

majai

Predstavnike Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom - predsjednicu Klementinu Škrabe, tajnika Stjepana Volarića, člana Predsjedništva Ninu Škrabea i grkokatoličkog samoborskog župnika Daniela Vranešića - u utorak, 9. siječnja, primio je predsjednik Matice hrvatske, akademik Stjepan Damjanović.

Razgovaralo se o djelovanju Matice hrvatske u Jastrebarskom i Hrvatskoj te dogovorilo sudjelovanje predsjednika Damjanovića na predstavljanju 40. jubilarnog broja "Žumberačkog krijesa" u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu, a koje će se održati u subotu 20. siječnja u 17 sati, u organizaciji uredništva "Žumberačkog krijesa" te u suradnji s jaskanskim Ogrankom Matice hrvatske.

Jaskanski Matičari iskoristili su priliku da se fotografiraju s predsjednikom Damjanovićem ispod slike slavnog predsjednika Matice hrvatske, Žumberčanina Tadije Smičiklasa. Od zamjenika predsjednika Matice hrvatske Stjepana Sučića saznali su zanimljivu informaciju - jaskanski Ogranak nalazi se među osam najaktivnijih i najbrojnijih Ogranaka Matice u Hrvatskoj, što ih čini izuzetno ponosnima i sretnima.

(MH)