°C 2

Organizirajte fašnički tulum i osvojite nagrade!

26.01.2018.

majai

Turistička zajednica i Grad Jastrebarsko ove godine pripremaju drugačiji fašnički vikend u našem gradu te osim skupina, pozivaju jaskanske ugostitelje da u svojim lokalima organiziraju fašnički tulum večer uoči Fašnika. Oni najbolji bit će i nagrađeni.

Tradicionalni „Fašnik u Jaski“ sprema se za nedjelju, 11. veljače. I ove godine bit će prepun svježih sadržaja, najavljuju organizatori. No posebno pozivaju jaskanske ugostitelje da se pridruže podizanju fašničkog duha u našem gradu.

Turistička zajednica i Grad Jastrebarsko pozivaju jaskanske ugostitelje da večer prije samog Fašnika, u subotu 10. veljače, organiziraju najbolji fašnički tulum u gradu te pripreme nagrade za svoje najbolje maskirane goste. Ugostitelje koji se prijave, tijekom noći između 23 i 1 sat poslije ponoći, obići će predstavnici Grada i Turističke zajednice, naravno „maskirani“, kako bi ocijenili gdje je to najbolji fašnički tulum. Nagrade su tri, dvije i tisuću kuna, a bit će dodijeljene u nedjelju na centralnoj manifestaciji na Štrosu. Kriteriji za odabir najboljih su: brojnost maskiranih posjetitelja u objektu, uređenost objekta, a dodatni bodovi osvajaju se u slučaju da je osoblje objekta maskirano, nastupom benda/DJ-a i procjenom atmosfere u objektu.

-Želja nam je da upravo ovakvim inicijativama probudimo fašnički duh u Jaski, a novčanim nagradama damo poticaj grupama i lokalnim ugostiteljima da se u što većem broju uključe u organizaciju fašničkog vikenda. Također, Fašnik je zabava koju smo si dužni priuštiti, a samo natjecanje bi trebalo biti simbolično! Pripremamo još puno toga zanimljivog stoga počnite pripremati svoje maske i vidimo se na fašničkom ludilu u Jaski -poručili su organizatori.

Ponovimo, Fašnik u Jaski održat će se u nedjelju, 11. veljače. Povorka će u 14 sati tradicionalno krenuti od nekadašnjeg hotela, a „tulum“ uz DJ-a na Štrosu počet će pola sata ranije, od 13:30 sati, kako bi „zagrijani“ dočekali vesele i šarene male i velike jaskanske maske.

Zabava za velike i male

Na Štrosu će biti organiziran dječji animacijski program, a program za odrasle vodit će uvijek prisutni Šojka i Škanjac. Ove godine pridružit će im se i legendarni likovi popularne serije Gruntovčani – Dudek, Regica, Cinober i Presvetli. Svi oni koji u nedjelju dođu zamaskirani na Štros, moći će besplatno osladiti brk uz paprikaš i krafne te se okrijepiti kuhanim vinom, gemištom ili čajem.

-Za nezaboravan provod i obilje smijeha pobrinut će se fašničke grupe koje ovim putem pozivamo da se prijave i da na vrijeme osiguraju novčanu pomoć za pripremu maski u iznosu od 500 kuna- uvjet je da su maske nove i dosad ne prezentirane na Fašniku u Jaski – kažu organizatori.

 Vrijedne novčane nagrade

Najbolju i najkreativniju skupina očekuje nagrada od 10 000 kuna, ali organizatori su ove godine osigurali i još dvije nagrade po 2 000 kuna, pa se zaista isplati dobro maskirati i u nedjelju doći na glavni jaskanski trg. Naravno, pozivaju se i jaskanski osnovnoškolci da se prijave, jer su i za njih pripremljene nagrade.

U ludoj nedjeljnoj fašničkoj atmosferi na Štrosu, gradonačelnik će bezuvjetno morati predati ključeve Grada kraljici tiranije Šojki, koja će Jasku pretvoriti u Fašničku Republiku, a Fašnik se ni ove godine sigurno neće izvući i bit će osuđen te zatim i spaljen za sve nevolje koje se tijekom godine dogodile u našem gradu.

Prijave skupina za Fašnik primaju se u turističkom uredu (Vladka Mačeka 1), na broj telefona 6272-940 ili na e-mail: info@tzgj.hr, sve do četvrtka, 8. veljače, a prijavnica se može preuzeti na web stranici Turističke zajednice grada Jastrebarskog.

(tzgj/foto:arhiva JASKAdanas)