°C 24

Osnovnoškolci Pisarovine najbolji na natjecanju Crvenog križa

13.03.2018.

Redakcija

U jaskanskoj osnovnoj školi proteklog vikenda održano je Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog crvenog križa Jastrebarsko.

Na natjecanju su sudjelovala četiri podmlatka s područja grada, općina Klinča Sela, Pisarovina, Krašić i Žumberak i tri ekipe mladih SŠ Jastrebarsko koje su se natjecale na ukupno šest radnih pozicija iz područja teorije i praktičnog dijela.

Na prve četiri radne pozicije provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, a posljednje dvije pozicije provjeravale su znanje i vještine u pružanju prve pomoći.

Najviše bodova ostvarila je ekipa OŠ Vladimira Nazora iz Pisarovine te tako pod mentorstvom Daliborke Turk osvojila prvo mjesto dok je drugo mjesto s mentoricom Nadom Jurković osvojila ekipa OŠ Ljube Babića iz Jaske.

Treće mjesto pripalo je podmlatku iz OŠ Klinča Sela kojeg je vodila mentorica Marina Čićek, a četvrto mjesto osvojio je pomladak OŠ Kardinal Alojzije Stepinac iz Krašića pod mentorstvom Mirele Levačić Cvok.

Ekipa mladih iz SŠ Jastrebarsko „AUXILIUM“ s najviše ostvarenih bodova osvojila je prvo mjesto, ekipa „KOMPRESE“ drugo mjesto, a treće mjesto s mentoricom Klementinom Stepinac osvojila je ekipa „KLEMIĆI“.

-Svi natjecatelji pokazali su zavidno znanje u pružanju prve pomoći te ti mladi ljudi mogu služiti kao primjer ostalima jer su svoje slobodno vrijeme posvetili plemenitom i nesebičnom cilju, a to je naučiti kako pomoći unesrećenom- poručili su iz jaskanskog Crvenog križa te ujedno čestitali svim sudionicima natjecanja.

Dodajmo da ekipa podmlatka iz OŠ „Vladimir Nazor“ iz Pisarovine i ekipa mladih „AUXILIUM“ sa najviše osvojenih bodova odlaze na Međužupanijsko natjecanje koje će se održati 14. travnja u Sisku.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko