°C 9

Otvorena izložba "Humanost na djelu"

08.12.2017.

majai

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko otvorilo je jučer u Glazbenoj školi izložbu „Humanost na djelu 2017.“

Izložba je obuhvatila djela slikara s Likovne kolonije održane u rujnu ove godine, dječje radove nastale na ovogodišnjoj Ljetnoj radionici u Jastrebarskom i Kreativnoj radionici održanoj tijekom ljetovanja u kampu Crvenog križa u Selcu. Slike nastale na ovogodišnjoj likovnoj koloniji bit će poklonjene darivateljima krvi koji će u 2018. godini krv dati 50, 75 i 100 puta.

-Izložba je humanitarno prodajnog karaktera. Dječji radovi nastali na Ljetnoj i Kreativnoj radionici se prodaju, a prikupljeni prihod bit će namijenjen kupnji paketa hrane i higijene za naše socijalno najugroženije sugrađane – ističu iz Crvenog križa.

Za građanstvo, izložba će biti otvorena do 8. siječnja 2018.godine pa svatko tko želi može doći i izabrati detalj koji će krasiti njihov dom, a njihov prilog će omogućiti da se Gradsko društvo Crvenog križa pobrine za one kojima je to potrebno.

-Pozivamo sve naše sugrađane da u ovo zimsko vrijeme dođu pogledati izložbu i da pokažu pravi duh Božića pomažući jedni drugima, a osobito onima kojima je to najpotrebnije. Gradsko društvo Crvenog križa ne čini pojedinac već svi zajedno svojim djelima možemo učiniti i više i bolje za našu Jasku i naše Jaskance – istaknuli su iz GDCK-a Jastrebarsko.

(foto: GDCK Jastrebarsko)