°C 23

Otvorene prijave za natjecanje operativnih vatrogasaca "Jaska 2017"

26.07.2017.

majai

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko organizira 3. natjecanje operativnih vatrogasaca "Jastrebarsko 2017". Natjecanje će se održati 26. kolovoza, a prijave su otvorene.

U ovom natjecanju vatrogasne ekipe sastavljene od 5 članova rješavaju taktičke zadatke na vježbalištima na nekoliko različitih lokacija na području Jastrebarskog. Vatrogasno odjeljenje mora imati vozilo za prijevoz između vježbališta. Članovi odjeljenja ili ekipe ne moraju biti iz istog Društva, ali moraju biti punoljetni, sa zvanjem minimalno ispitani vatrogasac te imati važeći liječnički pregled. Ekipe mogu imati neograničen broj pratitelja/navijača – ističu organizatori.

Neki od natjecateljskih zadataka na natjecanju bit će spašavanje čamcem na jezeru, vatrogasni petoboj, evakuacija po cijevnoj pruzi, gašenje požara otvorenog prostora, Rock n' roll (gašenje mlazom s hidranta), Search and Rescue (Pretraga i spašavanje unesrećenika u ruševinama) i provjera znanja.

Kotizacija za natjecanje je 300 kuna i pokriva troškove organizacije te obrok i piće za 6 članova, a može se uplatiti na žiro-račun IBAN: HR3723900011100013349.

Prijave ekipa zaprimaju se najkasnije do 19. kolovoza, a broj ekipa ograničen je na 20.

DVD Jastrebarsko poziva ekipe da se prijave u što većem broju, a nakon natjecanja u subotu 26. kolovoza, bit će organizirana i vatrogasna zabava na kojoj će biti proglašeni rezultati te uručene nagrade i priznanja.

Više o natjecanju i prijavama možete pronaći ovdje.

(foto: VZGJ)