°C 1

Planinarski dom Žitnica zatvoren zbog snijega

23.02.2018.

Maja Ivčić

Velike količine novog snijega napadale su na području Jastrebarskog i okolice. Iz Japetića je pristigla obavijest da zbog toga ovaj vikend neće raditi planinarski dom.

-Zbog velikih količina novog snijega planinarski dom Žitnica neće raditi za vikend 24. i 25. veljače 2018. Hvala na razumijevanju! - izvijestili su iz HPD-a Jastrebarsko.

Za održavanje prometnica u naseljima na području Samoborskog gorja i Japetića u nadležnosti je Grada Samobora iz kojeg su izvijestili da je stanje na terenu otežano zbog velikih količina novih padalina. U pomoć Samoborcima pristigao je i Grad Zagreb.

-Sve su raspoložive snage samoborskog Komunalca i kooperanata na terenu i čiste prometnice sukladno prioritetima, najviše što u vremenskim uvjetima mogu. No, do problema dolazi u brdskim područjima, gdje je na nekim mjestima palo više od 80 cm snijega, a do poteškoća dolazi i kod uklanjanja snijega s prometnica- izvijestili su iz gradske uprave Grada Samobora.

Iz tog razloga, u pomoć Samoborcima priskočio je Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić, čija će freza biti od velike pomoći u kritičnim područjima. Aktivirat će se i Stožer civilne zaštite Grada Samobora kako bi se u slučaju potrebe pravovremeno osigurala pomoć za stanovnike ugroženih područja, prvenstveno Žumberka i mjesta u Samoborskom gorju.

(foto1: HPD Jastrebarsko/foto2: Grad Samobor)