°C 11

Počinje Advent: Događanja i u Cvetkoviću, Krašiću, Klinča Selima...

01.12.2017.

majai

Ovog vikenda počinje Advent, a samim time i bogat adventski program u Jastrebarskom, ali i u okolnim općinama pa i nekim naseljima. "Advent" organiziraju Krašić, Klinča Sela, ali i Cvetković.

S ciljem prenošenja i očuvanja tradicije Božića i božićnih blagdana adventski program ove godine organiziraju mještani naselja Cvetković. Program počinje u subotu, 2. prosinca, kada će mališani u prostorijama DVD-a Cvetković marljivo izrađivati ukrase kojima će okititi veliki adventski vijenac ispred kapele sv. Emerika u Cvetkoviću. Također, mališani će tog dana i napisati veliko pismo puno želja koje će uputiti svetkom Nikoli koji će ih 5. prosinca u Cvetkoviću posjetiti i darivati. Za „Nikolinje“, u prostorijama vatrogasnog doma organizatori za djecu pripremaju i priču o ovom svecu, a u kratkom programu nastupit će i puhački orkestar DVD-a Cvetković. 

U subotu, 9. prosinca, mališani će moći saznati sve o starim cvetkovačkim običajima za Badnjak, nakon čega će vrijedne male ruke raditi punom parom na izradi božićnih ukrasa za bor i velike jaslice koje će subotu poslije biti postavljene ispred kapele svetog Emerika. Dok će stariji Cvetkovćanci graditi jaslice, mališani će od slame izrađivati Josipa, Mariju i Isusa. Nakon što će posao biti gotov, postavit će ih u jasle i ukrasiti prostor ispred kapele, a iz povijesnih priča saznati sve o Betlehemu. 

(foto: Grad Jastrebarsko)

Subotu prije Badnjaka, mališani će izraditi ukrase kojima će urediti i vatrogasni dom, a u kojem planiraju okititi i božićnu jelku. Prije ponoći na sam Badnjak svi će Cvetkovćanci biti u kapeli svetog Emerika, moleći se i čekajući da se Isus rodi, nakon čega se planira i prigodno druženje uz božićne čestitke. Svakog vikenda bit će upaljena i svijeća na adventskom vijencu, a cijeli program „Adventa u Cvetkoviću“ planira se završiti tradicionalnim božićnim koncertom kojeg ove godine priprema DVD Cvetković, a na kojem će nastupiti puhački orkestar, KUD „Cvijet“ Cvetković i gosti. 

Puno je tu iznenađenja, ali i posla za organizatore koji ovim putem pozivaju sve zainteresirane da se s najmlađima odazovu događanjima, ali isto tako da na bilo koji način pomognu (organizacijski ili financijski) kako bi planirano bilo što kvalitetnije realizirano.

Ne zaboravite da sutra počinje i manifestacija Advent u Jaski. U 17 sati otvara se klizalište na Štrosu te će sutra biti besplatno svima.

Adventski program organizira se u Krašiću kada će sutra u 18 sati na glavnom trgu biti upaljena prva adventska svijeća.

I Općina Klinča Sela najavila je događanja ususret Božiću. Od 22. do 24. prosinca u prostorijama Društvenog doma održat će se božićni sajam na kojem će svoje proizvode izlagati domaći OPG-ovi.

Iščekivanje Božića uz ova brojna događanja u jaskanskom će kraju zasigurno biti još uzbudljivije.

Galerija slika

Počinje Advent: Događanja i u Cvetkoviću, Krašiću, Klinča Selima...