°C 22

Počinje Mjesec knjige, događanja i u Jastrebarskom!

12.10.2018.

Maja Peranić

U Mjesecu hrvatske knjige, koji se obilježava svake godine u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog, ove će godine program ponuditi i Centar za kulturu Jastrebarsko te Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko.

Povodom Mjeseca knjige u Jaski će se odvijati raznoliki sadržaji za ljubitelja književnosti – od kreativnih radionica za najmlađe preko promocija knjiga do organiziranih posjeta.

Najavljeno je gostovanje književnice Rosie Kugli koja će 18. listopada u Centru za kulturu održati promociju svoje knjige „Dvije crte – plavo“. Riječ je o djelu koja progovara o temi maloljetničke trudnoće stoga se posebno pozivaju mladi, njihovi roditelji, prosvjetni radnici, odgajatelji i svi zainteresirani da se pridruže.

Ponovo će u knjižnici gostovati avanturist Davor Rostuhar i to 22. listopada kada će održati predavanje pod nazivom „Polarni san“ u kojem će posjetiteljima ponuditi odgovor na pitanje „Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san?“

Za zaljubljenike u zavičajnu poeziju i prozu održat će se promocija knjige „Pjesme i priče našega kraja“ Stjepana Borkovca. U suradnji s Leom Đido Božak  organizira se  Kreativna pričaonica za najmlađe sugrađane koja će se održati 5. studenog.

-Budući da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige kulturna baština, najmlađima ćemo kroz priču približiti hrvatsku usmenu bajku “Žabica djevojka“, a nakon toga će u sklopu kreativne radionice izrađivati lutkice – istaknuli su organizatori.

Uz zanimljiv program za sve generacije, povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko odlučila je i počastiti svoje korisnike pa će se u tom razdoblju knjige vraćati bez naplate zakasnine.

-Također pozivamo djecu vrtićke dobi i osnovnoškolce da sa svojim odgajateljima i učiteljima u sklopu organiziranog posjeta upoznaju svoju gradsku knjižnicu – poručili su iz Centra za kulturu.