°C 10

Počinju 13. Dani meda

30.11.2017.

majai

Pčelarsko društvo Lipa Jastrebarsko organizira i ove godine Dane meda. Riječ je o najslađoj manifestaciji u gradu koja će se održati već 13. puta.

Od 1. do 10. prosinca Jastrebarsko će biti u znaku meda i pčelinjih proizvoda. Opet se okupljaju složni pčelari, vrijedni kao njihove pčelice te će po promotivnim cijenama ponuditi svoje proizvode. Meda ove godine, na žalost, nema dovoljno, kaže nam predsjednik PD Lipa Darko Vancaš dodajući kako je iza pčelara vrlo loša godina. Stoga ih se i na ovim Danima meda predstavlja tek 15-ak koji će svoj med izložiti u prostorijama na Trgu Alojzija Stepinca u Jaski.

Osim ponude, Dani meda tradicionalno donose radionice za najmlađe te će se tako u organizaciji Pčelarskog društva u Osnovnoj školi Ljubo Babić te u Dječjem vrtiću Radost održati predavanja i prezentacija o medu i zdravoj hrani te značaju pčela za budućnost.

Svečano otvorenje 13. Dana meda u Jastrebarskom održat će se sutra, 1. prosinca, s početkom u 18 sati. Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.