°C 8

Počinju lipanjski Dani vina

05.06.2018.

Maja Ivčić

U četvrtak počinju prvi lipanjski "Dani vina". Najpoznatija jaskanska manifestacija umjesto najavljene nove lokacije, dobila je novi termin održavanja, a uz to dobila je i svoju prvu kumu – ni više ni manje nego popularnu Nives Celzijus.

Na posljednjim Jaskanskim vinskim svečanostima održanima u rujnu prošle godine gradonačelnik Zvonimir Novosel najavio je kako ovu manifestaciju očekuju značajne promjene. Najavio je tada, između ostalog, kako se manifestacija po posljednji put održava pod šatorom na jaskanskom sajmištu jer će se ondje početi graditi nova osnovna škola.

Kako od škole ipak nije realizirano ništa, ništa se nije dogodilo ni s lokacijom vinskih svečanosti, ali da ipak bude nekih novosti odlučilo se manifestaciju "preimenovati" i organizirati je u lipnju, a gradonačelnik Novosel dodijelio joj je i "prvu kumu" – estradnu zvijezdu, pjevačicu i glumicu Nives Celzijus.
Njezin nastup na Danima vina nije najavljen, već će, prema službenim informacijama, nastupiti Maja Šuput, Miroslav Škoro, Zvonko Bogdan i Barabe, a u sklopu manifestacije održat će se Eko-etno izložba, kulturna događanja te druge zanimljivosti.

Predstavit će se naravno i jaskanski vinari zbog kojih se ova manifestacija i održava i koji su, prema riječima organizatora i predložili ovaj termin manifestacije, a ako je suditi po rezultatima naše ankete čini se da ni građanima ne smeta što se Dani vina održavaju u lipnju. Bitno da se fešta!

Program:

7.lipnja – otvorenje u 19 sati
- koncert Barabe
8. lipnja – koncert Maja Šuput
9. lipnja – koncert Zvonko Bogdan
10. lipnja – koncert Miroslav Škoro