°C 20

Poetsko-glazbena večer u Noći knjige

19.04.2019.

Redakcija

U utorak, 23. travnja od 18 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko održat će se poetsko-glazbenoj večer u susret Noći knjige. Gošće su talentirane dame; Marina Bastašić, Daniela Bobinski i Danica Divjak,koje imaju jednu, ali snažnu zajedničku crtu, a to je ljubav prema poeziji.

Osim što će nam kazivati stihove drugih jaskanskih pjesnika, gošće su odlučile počastiti sve posjetitelje posebnom poslasticom – kazivanjem autorskih pjesama. Uz njih će, u glazbenim stankama, nastupiti i mlada flautistica Lara Prežgaj.

-Povod našem okupljanju je obilježavanje Noći knjige, manifestacije kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju i promidžbi knjige. Pjesnička je večer zamišljena kao središnje događanje u sklopu obilježavanja Noći knjige, a uz nju, knjižnica će toga dana biti središte još nekim zanimljivim događanjima. Budući da su tema ovogodišnje Noći knjige omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa, za stripoljupce smo pripremili posebno iznenađenje! S obzirom na činjenicu da Alan Ford ove godine slavi 50 godina, u sklopu Noći knjige možete pogledati izložbu ukoričenih stripova koje posjedujemo u svojoj kolekciji za sve one koji se žele prisjetiti starih epizoda Alana Forda-kazali su iz Narodne knjižnice Jastrebarsko.

Tijekom 23. travnja također ćete moći sudjelovati u akciji u kojoj svi ljubitelji knjiga uz simboličnu donaciju mogu odabrati neke od naslova iz naše ponude. Izbor je vrlo šarolik – od proze, preko poezije, stručnih knjiga, kuharica, publicistike do knjiga za djecu…