°C 14

Pred nama je fašnički vikend!

08.02.2018.

Maja Ivčić

Fašnik u Jaski i ove godine organizira Turistička zajednica Grada Jastrebarskog i Grad Jastrebarsko i to ovog puta u dva dana. Fašnička subota bit će u znaku "maskiranih tuluma po kafićima" dok će u nedjelju održati tradicionalan program.

-Fašničko ludio započinje ocjenjivanjem najboljeg fašničkog tuluma u ugostiteljskim objektima u Jaski koji su se prijavili na ovo natjecanje. Nagrade su tri, dvije i tisuću kuna, a bit će dodijeljene u nedjelju na centralnoj manifestaciji na Strossu.

Stručni ’maskirani’ žiri kojeg će činiti predstavnici Grada i Turističke zajednice, tijekom noći između 23 i 1 sat poslije ponoći, obići će prijavljene objekte kako bi ocijenili gdje je to najviše maskiranih gostiju, uređenost objekta, a dodatni bodovi osvajaju se u slučaju da je osoblje objekta maskirano, nastupom benda/DJ-a i procjenom atmosfere u objektu – objasnili su organizatori.U nedjelju tradicionalno, sve počinje povorkom maskiranih mališana i mjesnih odbora koja će krenuti u 14 sati od hotela Jaska prema Štrosu.

-Sudjelovat će i djeca i odrasli. Na Strossu će biti organiziran program za djecu u sklopu kojeg će animirani likovi Shrek, Fiona i vila najmlađe razveseliti interaktivnim mini diskom, a najspretnijeg među njima očekuje i nagrada iznenađenja. Program za odrasle vodit će legendarni likovi popularne serije Gruntovčani – Dudek, Regica, Cinober i Presvetli te Šojka i Škanjac koji će ujedno preuzeti ključeve Grada te započeti svoju fašničku vladavinu – kažu organizatori.Nagrade koje se spremaju su novčane, najbolje maskirana skupina osvojit će 10 000 kuna dok će drugoplasirana osvojiti 2000 kuna. Svi koji u nedjelju dođu zamaskirani na Štros, moći će besplatno kušati paprikaš i krafne te se okrijepiti kuhanim vinom, gemištom ili čajem.

PROGRAM:

14:00 Fašnička povorka kreće od hotela do Strossmayerovog trga
14.30 Gruntovčani pozdravljaju sve okupljene te najavljuju program
14:35 Šojka i Škanjac - preuzimanje ključeva grada
14:50 Nastup Shreka, Fione i vile 
15:20 Predstavljanje OŠ i odraslih skupina na pozornici
16:00 Suđenje i spaljivanje Fašnika
16:10 Zabavna glazba na Strossu - DJ
16:20 Proglašenje pobjednika fašničkih grupa i pobjednika natjecanja ugostiteljskih objekata za najbolji fašnički tulum