°C 21

Pribić: Proslavljeno Kuharićevo u njegovoj rodnoj župi

12.03.2019.

Redakcija

U rodnoj župi kardinala Franje Kuharića u crkvi Svetog Siksta Pape u Crkvenom Pribiću, u općini Krašić, svečanim misnim slavljem koje je predvodio vojni biskup u miru mons. Juraj Jezerinac obilježena je 17. godišnjica njegove smrti.

-Ovaj znameniti i veliki sin našega kraja, kardinal 'Ljubavi i dobrote' koji nas je sve zadužio rođen je 15. travnja 1919. godine, te je kršten u istoimenoj župi 16. travnja iste godine. Uskoro će dakle biti punih 100 godina od njegova rođenja u Pribiću. Stoga se ove godine planira upriličiti svečanu i posebnu proslavu 100.godišnjice njegova rođenja i krštenja u Pribiću-kazali su iz župe kardinala Franje Kuharića. 

Ova godina je također posebna i značajna i sa strane velike želje da se za kardinalov rođendan u njegovoj rodnoj župi kod župne crkve postavi kip njemu u čast. Kako je nedavno definirano na zajedničkom sastanku predstavnika crkve i lokalne samouprave u planu je postavljanje istoga do kraja ove godine, a ne kako je prvotno bilo zamišljeno do ove velike 100.godišnjice.

Nositelj projekta je općina Krašić u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Nadbiskupskim duhovnim stolom i Župom Pribić, a pokrovitelj obilježavanja velikog jubileja i postavljanja spomenika kardinalu Franji Kuhariću je Zagrebačka županije.

Svečanom misnom slavlju osim domaćih vjernika nazočili su i vjernici susjednih župa, kao i načelnik i zamjenik načelnika općine Krašić.

(Foto: Općina Krašić)

Galerija slika

Pribić: Proslavljeno Kuharićevo u njegovoj rodnoj župi Pribić: Proslavljeno Kuharićevo u njegovoj rodnoj župi Pribić: Proslavljeno Kuharićevo u njegovoj rodnoj župi