°C 20

"Priča o Jastrebu" na Advetnu u Jaski

07.12.2017.

majai

Bogat program "Adventa u Jaski" najavljen je i za ovaj vikend, a organizira ga Turistička zajednica grada Jastrebarskog.

Najmlađi Jaskanci imati priliku uživjeti se u "bajkovito" i poučno čitanje ulomaka iz već poznate slikovnice Daniele Bobinski "Priča o Jastrebu" koje će se održati u subotu u Gradskom muzeju i galeriji Jastrebarsko, s početkom u 18.30 sati. Za sve prisutne bit će organiziran i razgled dijelova muzeja vezanih uz život grofa Erdödy koji se spominje u slikovnici, a razgled će voditi kustosica muzeja, Jelena Škrabe.

U muzeju će biti organizirana i prigodna prodaja slikovnice koja može biti lijep poklon ispod bora.

Također, svi zainteresirani, mali i veliki, imat će priliku pogledati izložbu likovnih i literarnih radova pristiglih na natječaj "Božićna želja" gdje će se moći vidjeti sav uloženi trud i kreativnost jaskanskih mališana. Izložba će biti postavljena na 1. katu Gradskog muzeja.

Zbog velikog broja prijavljenih radova na natječaj, Turistička zajednica odlučila je nagraditi sve prijavljene jednim besplatnim klizanjem koje će moći iskoristiti ove subote. Popis nagrađene djece nalazit će se na klizalištu, a ona se samo trebaju javiti na blagajni klizališta kako bi se mogli nesmetano zabavljati na ledu.

Organizatori pozivamo građane, a posebno djecu, da provedu subotnje poslijepodne na jedan drugačiji način, uz "putovanje u prošlost" te zabavu i smijeh na ledu.