°C 18

Prijavite se na neku od 30 aktivnosti na Ljetnoj igraonici

28.05.2019.

Redakcija

Grad Jastrebarsko i udruga Društvo naša djeca Jastrebarsko organizatori su projekta Ljetna igraonica 2019. koji će se provoditi tijekom prvog dijela ljetnih školskih praznika, dok je voditeljica samog projekta, mag.cin, Nera Varadi.

Projekt se održava već 17. godinu zaredom te je namijenjen djeci i mladima od starijeg predškolskog do srednješkolskog uzrasta. Cilj je što kvalitetnije i aktivnije provedeno slobodno vrijeme kod djece.

Ove godine igraonica je još bogatija sa 3 nove aktivnosti- Ples na svili, Filmska radionica i Radionica crtanog filma. Ove godine djeca mogu odabrati neku od 30 aktivnosti, što je najveći broj ponuđenih aktivnosti dosada.

Za srednjoškolski uzrast osmišljen je sustav turnira, dok se za predškolski i osnovnoškolski uzrast projekt provodi kroz radionice i škole, gdje će djeca učiti osnovne strukture kretanja specifične za svaki sport u trajanju od 4 do 10 dana po svakoj aktivnosti.

Velik broj partnera, većina sportskih klubova i udruga s područja Grada u projekt ulažu svoje vrijeme i znanje kako bi što kvalitetnije osmislili i proveli radionicu.  Mladima će pokazati kako mogu aktivno trenirati u pojedinom klubu.

Uz klubove i udruge veliki doprinos provođenju projekta daju naše obrazovne ustanove: Osnovna škola ’’Ljubo Babić’’, Srednja škola Jastrebarsko, Glazbena škola Jastrebarsko, Dječji vrtić ’’Radost’’ i Centar za kulturu Jastrebarsko.

Aktivnosti koje se provode kroz projekt Ljetne igraonice su: bajkaonica, fun-tastic English, informatička radionica, kreativna radionica, likovna radionica, lutkarska radionica, mali znanstvenici, plesna radionica, škola badmintona, škola brdskog biciklizma, škola folklora, škola gimnastike, škola karatea, škola košarke, škola mažoret plesa, škola odbojke, škola orijentacijskog trčanja, škola penjanja na umjetnu stijenu, škola rolanja, škola rukometa, škola stolnog tenisa, škola streličarstva i praćkanja, škola streljaštva, škola šaha, škola tenisa, škola plivanja, turnir u malom nogometu te 3 nove aktivnosti: radionica plesa na svili, filmska radionica i radionica crtanog filma. 

Voditelji- profesori tjelesne kulture, nastavnici, treneri i studenti Kineziološkog fakulteta te učitelji i profesori raznih predmeta osnovne i srednje škole, koji rade s djecom na navedenim aktivnostima daju dodatnu kvalitetu projektu.

Sve aktivnosti se provode od 10.06. do 12.07. na području grada Jastrebarskog, osim škole plivanja koja se provodi u Zagrebu na bazenima Utrine. Škola plivanja se provodi kroz dva segmenta: obuka neplivača u kojem je cilj pripremiti polaznike za siguran boravak u vodi te usvajanje motoričkih znanja potrebnih za izvršavanje tog cilja, i škola plivanja gdje djeca uče plivati različitim tehnikama uz ispravljanje eventualnih pogrešaka kod već naučenih tehnika.

Sve aktivnosti za djecu su potpuno besplatne, osim škole plivanja. 

Brošuru i letke možete preuzeti na službenim stranicama Grada Jastrebarskog. 

 

Foto: DND