°C 25

Proslave Martinja u jaskanskom kraju, na Štrosu već u petak!

07.11.2018.

Maja Peranić

Jaskanski kraj koji se proteže na vinogradskim brežuljcima zaslužuje vinsku manifestaciju u vrijeme slavljenja ovogodišnjeg bogatstva vinove loze i njegovog ploda grožđa, ističu iz Turističke zajednice grada koja ove godine organizira proslavu Martinja u centru Jaske.

Bit će to, kako najavljuju, eno-gastronomska manifestacija koja će se održati uoči samog Martinja, u petak, 9. studenog, na prostoru Strossmayerova trga s početkom u 17 sati.

-Manifestacija će okupiti nekoliko poznatih jaskanskih vinara koji će omogućiti degustaciju svojih ponajboljih portugizaca u predivnoj jesenskoj aleji divljih kestena na gradskom trgu. Osim vinara, moći će se degustirati jaskanski sirevi kao i kastavski kesteni. Eno-gastronomsku ponudu će obogati i upotpuniti glazbeni nastup jaskanskog cover benda. Dođite na topli Strossmayerov trg, u petak, u 17 sati te zajedno s nama proslavite dan vina, uoči skorašnjeg Dana Grada. Vidimo se – poručili su iz Turističke zajednice.

Martinje u Klinči, Krašiću, Pisarovini...

Osim na glavnom gradskom trgu u Jaski, Martinje se kao i obično organizira diljem našeg kraja. Tako će se u organizaciji KUD-a Okićka trešnja 17. studenog održati u Stankovu. DZŠIR Jastreb Extreme organizira "trkačko Martinje" povodom Dana grada u utorak 13. studenog u Perivoju od 19 sati.

Tradicionalno Martinje u Sošicama i ove godine organizira Udruga Žumberačke vile Sošice. Bit će to u subotu, 10. studenog, u Vatrogasnom domu Sošice s početkom u 19 sati, a kotizacija je 50 kuna.

Proslavu Martinja u subotu, 10. studenog, pripremaju i u Klinča Selima, u organizaciji KUD-a Klinča Sela u Društvenom domu s početkom u 19 sati. Najavljen je nastup svih sekcija KUD-a, a nakon toga krštenje mošta, zabava, ples i zakuska uz grupu Splet Acoustic.