°C 9

Puhači iz Stankova zasvirali u Metkoviću i Dubrovniku

25.10.2017.

majai

Puhački orkestar DVD-a Stankovo gostovao je ovog mjeseca u Metkoviću i Dubrovniku. Stankovčani su se odazvali prijateljskom pozivu Gradske glazbe Metkovića i DVD-a Zaton.

Članove Puhačkog orkestra iz Stankova u Metkoviću je dočekao predsjednik Gradske glazbe iz Metkovića g. Pavo Jerković, te tajnik g. Igor Gabrić. Nakon pozdrava dobrodošlice uslijedilo je razgledavanje grada Metkovića, obilazak arheološkog nalazišta i muzeja Narona u Vidu, te u popodnevnim satima berba mandarina. U večernjim satima u galeriji Gradskog kulturnog središta u Metkoviću održan je koncert u kojem je orkestar pod vodstvom profesora Dragutina Fabijanića oduševio metkovsku publiku, svirajući poznate domaće i strane hitove kao što su Dobro mi došel prijatel, Ta tvoja barka mala, When the Saints Go Marching In i O sole mio.Drugoga dana putovanja članovi Puhačkog orkestra iz Stankova posjetili su Dubrovnik, gdje su u mimohodu Stradunom i koncertom u staroj gradskoj jezgri oduševili brojne turiste. Nakon Dubrovnika uslijedio je kraći koncert u Lapadu te odlazak prijateljskom vatrogasnom društvu u Zaton gdje je bilo organizirano druženje s tamošnjim članovima društva do kasno u noć.

Članovima Puhačkog orkestra ovo putovanje zasigurno će ostati u lijepoj uspomeni i svakako će im biti vjetar u leđa za daljnji još kvalitetniji rad.

(izvor: VZGJ)