°C 24

Školarci otišli na zaslužen odmor

16.06.2017.

majai

Školska godina završila je u srijedu, 14. lipnja, pa osim maturanata kojima još uvijek traje državna matura, učenici srednjih i osnovnih škola napustili su svoje klupe i otišli na zaslužen odmor.

Jaskanski školarci od svojih su se škola i ove školske godine oprostili na prigodan način – završnim školskim priredbama i svečanostima, a u osnovnoj školi podignuta je i Zelena zastava kao simbol deset godišnjeg statusa Eko škole koji OŠ Ljubo Babić nosi.

Zastava je podignuta na sam zadnji dan škole kada je na hodnicima i učionicama jaskanske osmoljetke vladala ležernija atmosfera. Osmaši koji su se zauvijek opraštali od "osnovnjaka" bili su posebno razdragani nosivši kao "mali maturanti" šarene majice s maštovitim natpisima.

Završna školska svečanost u OŠ Ljubo Babić održala se pak nekoliko dana ranije, 9. lipnja, kada je proslavljen i Dan škole. Tom prigodom školska Dramska družina izvela je svoju predstavu "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" u režiji Miljenka Šegudovići, uz scenografiju Ivane Strmečki-Vučine i uvježbanog pjevačkog zbora Maje Kraljev.

Nagrađeni najbolji

Podijeljena su i posebna priznanja najuspješnijim učenicima u školskoj godini te su proglašeni najcool učenici i učenici generacije.

Priznanja za uspjeh dobili su Marko Sirovica za uspjeh na državnim natjecanjima i promociji škole i Klara Razum za izvrsne rezultate u radu te promicanje imena škole u svim školskim i izvanškolskim aktivnostima. Najcool učenici su Karla Študir - zbog odgovornog i savjesnog promicanja učeničkih pravila te zalaganja za nenasilno rješavanje sukoba te Lucija Pavelić – zbog poštivanja i promocije učeničkih pravila, nesebičnog pomaganja svim učenicima, te truda koji ulaže za poboljšanje školskog ozračja.

Učenicama generacije proglašene su osmašice Ljubica Nikolić i Lea Zoretić zbog svojih postignutih uspjeha tijekom školovanja, uzornog ponašanja te su se isticale kao dobar primjer drugima.

Veselo i u srednjoj

Uspjehe svojih đaka nagradila je i Srednja škola Jastrebarsko u kojoj je također održana završna svečanost. Učenicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima škola je poklonila knjige, a zajedno s učenicima koji su osvojili prva tri mjesta na županijskim natjecanjima, kao i učenicima koji su posebno doprinijeli školskom životu, škola i Grad poklanjaju nagradni izlet krajem lipnja.

Bogatstvo talenata srednjoškolci i ovog puta nisu propustili pokazati. Priredbu je otvorio Leon Vlašić na slavonskim gajdama, Dragutin Roić oduševio je izvedbom na saksofonu, ali i glumeći Okovanog Prometeja. Duhoviti voditelji, Anamarija Vojak i Niko Pavelić, približili su publici Matoševu poeziju, a priključio im se Jurica Stipković koji je imao odličan nastup i na violini. Lana i Leona Jerčinović rasplesale su cijelu školu, a glazbeni nastup Stele Rade, Vanje Miklavca i Željka Račkog popraćen je glasnim pljeskom.

Nakon druženja i priredbi jaskanski su srednjoškolci i osnovnoškolci podigli "sve četiri u zrak" i otišli na zasluženi odmor!

(foto: OŠ Ljubo Babić/Srednja škola Jastrebarsko)