°C 9

Smotre folklora i zborova ovaj vikend u Jaski

11.04.2018.

Maja Ivčić

U Jaski će se ovog vikenda održati tri regionalne smotre u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarskog. Riječ je o smotrama zborova i vokalnih sastava te smotrama folklora.

Bogatstvo kulturne baštine našeg kraja brojna kulturno-umjetnička i pjevačka društva pokazat će u Jastrebarskom tijekom subote i nedjelje što je i prilika publici da u svemu što imaju pokazati dođe uživati.U subotu, 14. travnja, u Centru za kulturu Jastrebarsko sastat će se vokalni sastavi s područja jaskanskog kraja. Na smotri će nastupiti Pjevački zbor KUD-a Umirovljenika Jastrebarsko, Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, KUD Okićka Trešnja Stankovo, KUD Desinec, KUD Cvijet Cvetković, a po prvi puta revijalno, izvan konkurencije nastupit će i HSPD "Antun Radić" Okić.
Smotra zborova u subotu počinje u 20 sati.

Nedjelja je pak dan kada će pozornicu Doma kulture svojim plesnim koracima ispuniti mali i veliki folkloraši. Održat će se dvije regionalne smotre odraslih i dječjih folklornih skupina. Najprije će, od 18 sati sve što znaju pokazati dječje skupine i to njih osam: KUD Lipa Slavetić, KUD Klinča Sela, KUD Desinec, KUD Magdalena Donja Kupčina, KUD Sveta Jana, KUD Seljačka sloga Kupinec te KUD Bratinečko srce Bratina.Od 19 sati na pozornicu se penju odrasle skupine folkloraša koje će se predstaviti u kategorijama izvornog i koreografiranog folklora.

Udruga umirovljenika Jastrebarsko, KUD Lipa Slavetić, KUD Desinec, KUD Seljačka Sloga Kupinec te KUD Magdalena Donja Kupčina nastupit će u kategoriji izvornog folklora. U konkurenciji koreografiranog folklora predstavit će se KUD Sveta Jana, KUD Desinec i KUD Bratinečko Srce Bratina.Dođite i svojim pljeskom podržite folkloraše jaskanskog kraja.