°C 14

Srednja škola i Crveni križ u projektu volontiranja

09.06.2017.

majai

Srednja škola Jastrebarsko u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Jastrebarsko, partner je Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije na projektu Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa.

Ugovori o partnerstvu na projektu koji za cilj ima potaknuti učenike na volontiranje i uspostaviti što kvalitetniju volontersku mrežu potpisala je u ime Srednje škole Jastrebarsko profesorica Klementina Stepinac. Projekt je vrijedan više od milijun kuna, a financira se iz Europskog socijalnog fonda.

-Cilj projekta je potaknuti uključivanje učenika na volontiranje i povećati broj održivih školskih volonterskih programa uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog Križa, osposobljavanjem koordinatora i mentora volontera te edukacijom i uključivanjem učenika u provedbu humanitarnih, edukativnih i socijalnih volonterskih programa – istaknuli su iz Srednje škole Jastrebarsko.

Za stjecanje specifičnih vještina i volontiranje u kvalitetnim volonterskim programima educirat će se ukupno 160 učenika iz 32 osnovne i srednje škole Zagrebačke županije.

Podsjetimo, Srednja škola Jastrebarsko već je sudjelovala u dva projekta financirana iz ESF koji su za cilj imali promicanje volontiranja i aktivnog građanstva među mladima (Pokreni promjenu, Školski volonteri). Novim projektom, koji će trajati do kraja listopada 2018. godine, učenici će moći nadograditi svoja znanja i vještine te steći nova volonterska iskustva.

(Foto: Srednja škola Jastrebarsko)