°C 2

Sutra festival "Moje kolo malo"

23.02.2018.

Maja Ivčić

Jedinstveni dječji folklorni festival "Moje kolo malo" u organizaciji KUD-a Desinec održat će se ove subote u dvorani Doma kulture Jastrebarsko.

Bit će to 7. festival "Moje kolo malo" koji je već postao tradicija koja u našem gradu okuplja kulturnoumjetnička društva iz raznih krajeva Hrvatske. Uz dječju skupinu domaćina KUD-a Desinec, ove će godine nastupiti KUD Rečica, KUD Preslica, KUD Klek Ogulin te KUD Seljačka sloga Kupinec.

Bogatstvo kulturne baštine na ovom festivalu predstavljaju djeca izvodeći dječje igre i plesove. Organizator, KUD Desinec ovog je puta pripremio koreografiju pod nazivom "Pošto kume lonac?" kroz koju će predstaviti domaći, desinečki kraj. Voditeljica skupine je Jelena Režek, glazbeni voditelj Ivan Hlebić, a točka koju će mali Desinčaki izvesti nastala je u suradnji s Područnom školom Desinec i učiteljicom Snježanom Dugić. Spomenimo još i to da je nošnje za male plesače izradila članica KUD-a Desinec Dragica Kambić.

Program u kino dvorani počinje u 17 sati, ulaz je besplatan, a nakon toga će se u Osnovnoj školi Ljubo Babić održati dječje igre za sudionike festivala kao i topla okrjepa.

-Pozivamo sve da nam se pridruže na festivalu "Moje kolo malo". Nakon nastupa pripremamo čaj za sudionike i kuhano vino za odrasle tako da svi mogu doći i ugrijati se bez obzira na ove hladne zimske dane – poručila je predsjednica KUD-a Desinec, Martina Bereček.

Pokrovitelj festivala je Grad Jastrebarsko.