°C 20

Svečana završnica projekta "Razvoj školskog volontiranja"

06.11.2018.

Maja Peranić

Završna konferencija projekta "Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa" koje je provodilo i Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko, a u njemu sudjelovala Srednja škola Jastrebarsko, održana je krajem listopada u Arena centru.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici GDCK-a Jastrebarsko te mladi volonteri iz Srednje škole sa svojom voditeljicom i mentoricom prof. Klementinom Stepinac.

Konferencijom je obilježen kraj ovog sveobuhvatnog projekta koji je trajao više od godinu dana i u kojem je bilo uključeno 166 učenika volontera i 32 mentora iz osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije.

Srednja škola Jastrebarsko sudjelovala je kao škola partner u projektu, a mentorica prof. Stepinac na završnoj konferenciji održala je izlaganje o povezivanju Crvenog križa s osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije kroz projekt.

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko odradilo je najviše volonterskih sati u Zagrebačkoj županiji u sklopu projekta, čak njih 2240, a veliki udio u tome imali su jaskanski srednjoškolci, članovi Malog interventnog tima: Tena Jagodić, Magdalena Stipković, Josip Špoljar Barundić, Antonija Sakoman, Iva Radečić te Karlo Krajačić.

(foto: Srednja škola Jastrebarsko)