°C 0

Svetojanci proslavili Janinovo

27.07.2017.

majai

Blagdan Svetog Joakima i Svete Ane popularno je Janinovo u svetojanskom kraju. Na taj dan, 26. srpnja, svake se godine, tradicionalno, u Gorici Svetojanskoj održava proštenje koje posjećuju brojni hodočasnici jaskanskog kraja i šire.

Bilo je svečano i jučer kada su u crkvi Svete Ane u Svetoj Jani održane tri svete mise, u 8, 11 i 18 sati. Na večernjoj misi održan je i blagoslov djece koji je ove godine predvodio svetojanski mladomisnik Danijel Hačko.

Brojni posjetitelji čitavog su prijepodneva mogli uživati u bogatoj ponudi hrane i pića te nezaobilaznih štandova s igračkama, suvenirima, medenjakima i licitarima. Raspoloženje je kasnije malo pokvarilo loše vrijeme, no Svetojanci su svoju sveticu zaštitnicu proslavili na dostojanstven način.

U obilježavanje ovog, za Svetu Janu najvažnijeg blagdana, uključile su se i svetojanske udruge i društva. Etno udruga Sveta Jana priredila je štand sa suvenirima, ljetopisima i razglednicama, a DVD Sveta Jana pobrinuo se da na proštenju nitko ne ostane gladan.

(foto: Sveta Jana live)

Galerija slika

Svetojanci proslavili Janinovo Svetojanci proslavili Janinovo Svetojanci proslavili Janinovo Svetojanci proslavili Janinovo Svetojanci proslavili Janinovo