°C 2

Svjetski dan zdravlja: GDCK mjeri tlak, šećer i spirometriju

10.04.2018.

Maja Ivčić

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko obilježit će Svjetski dan zdravlja, u srijedu, 11. travnja akcijom mjerenja šećera i krvnog tlaka te spirometrije građanima. 

Svjetska zdravstvena organizacija je ovogodišnji Svjetski dan zdravlja (07.04.) posvetila depresiji u kampanji pod sloganom „Zdravlje za sve“.

U 2018. godini SZO obilježava 70 godina svog postojanja od osnutka 1948. godine. Tim povodom svake godine je cilj globalnu javnost upozoriti na određeni zdravstveni problem koji je prisutan u većini zemalja svijeta. Ovogodišnja tema Svjetskog dana zdravlja je „Univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom“ koja bi trebala biti omogućena svakoj osobi svugdje u svijetu. SZO je osnovana na načelu prema kojem bi svi ljudi trebali ostvariti svoje pravo na zdravlje na najvišoj mogućoj razini.

GDCK Jastrebarsko će u suradnji s Patronažnom službom Doma zdravlja Jastrebarsko , sutra od 10 do 12 sati na Strossmayerovom trgu provesti spirometriju te  mjerenje šećera i krvnog tlaka te pozivaju sve građane da se pridruže.