°C 26

Traje potraga za Vinskom kraljicom i najuzornijom seoskom ženom

17.08.2018.

Ivana Ćurić

Zagrebačka županija u potrazi je za najuzornijom seoskom ženom Zagrebačke županije te Vinskom kraljicom, a sve zainteresirane kandidatkinje još se stignu prijaviti na dva aktivna natječaja.

Za Izbor najuzornije seoske žene Zagrebačke županije natječaj traje do 31. kolovoza, dok onaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije do 6. rujna.

Vinska kraljica može postati djevojka između 20 i 28 godina, koja je državljanka Republike Hrvatske s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Njezina dužnost tijekom sljedeće godine bit će promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije Zagrebačke županije. Također, Vinska kraljica svojom osobnošću treba simbolizirati županijsku i hrvatsku vinsku kulturu, vinogradarstvo i vinarstvo s ciljem širenja kruga potrošača i prijatelja vina i vinorodnih područja.

ajuzornija seoska žena Zagrebačke županije treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela.

Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.