°C 20

U jaskanskoj knjižnici možete posuditi Micro:bit

29.01.2019.

Redakcija

U projekt "Digitalni građanin" uključila se Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko koja donosi nove inovativne "sprave" koje će Jaskanci moći ubuduće koristiti.

Uključivanjem u projekt knjižnici su donirani micro:bitovi, odnosno maleno programabilno računalo koje je dizajnirano kako bi učenje i poučavanje bilo zabavno i lako. Osmišljeno je kako bi djecu potaknulo da aktivnu sudjeluju u pisanju softvera za računala i izgradnju novih stvari.

Micro:bit moći će se posuditi bez naknade na 30 dana s mogućnošću produljenja, a sve upute za korištenje možete pronaći ovdje. Potrebno je istaknuti da se Micro:bit može koristiti samostalno kod kuće uz pomoć kompjutera ili laptopa. Mogućnosti korištenja micro:bita su brojne, može postati kompas, brzinometar, pedometar, igrica križić-kružić, EKG…

-Pozivamo sve korisnike, i one koji to još nisu, da posude micro:bitove u knjižnici, također molimo korisnike da pažljivo rukuju s dijelovima micro:bita kako bi se njime nakon njih i drugi mogli koristiti- poručili su iz Narodne knjižnice Jastrebarsko.

(Izvor/Foto: Grad Jastrebarsko)