°C 2

U Jaski 11. škola saksofona

03.04.2018.

Maja Ivčić

Od srijede, 4., do subote, 7. travnja u Jastrebarskom će se održati 11. škola saksofona.

Glazbena škola Jastrebarsko po jedanaesti će puta biti domaćin mladim saksofonistima koji će svoje umjetničko znanje nadograditi u još jednoj Školi saksofona. Riječ je o manifestaciji koja u vrijeme proljetnih školskih praznika u našem gradu okuplja preko pedeset mladih saksofonista iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja koji pohađaju tečajeve naših istaknutih glazbenika i pedagoga. Ove godine to će biti Goran Jurković, Goran Tudor, Nikola Fabijanić i Tomislav Žužak, a umjetnička suradnica je Linda Mravunac-Fabijanić.

Kroz desetogodišnje djelovanje Škole saksofona Jasku su osim brojnih hrvatskih, posjetili i najistaknutiji svjetski saksofonisti iz Francuske, Austrije, Švicarske i Slovenije.

I ove će godine osim niza predavanja za mlade glazbenike Škola saksofona ponuditi nekoliko vrhunskih koncerata u danima koji slijede. Otvorenje škole je sutra u 9 sati, a na večer, u 19 sati održat će se koncert predavača Škole saksofona.

U četvrtak u 19 sati nastupa dobro poznati kvartet Papandopulo, petak je rezerviran za koncert polaznika škole, a u subotu će se u 13 sati održati i završni koncert.