°C 2

U Jaski predstava poznatog repera: "Stara škola kreka-iz tame u svjetlo"

07.03.2018.

Redakcija

Predstava o kojoj unatrag mjesec dana pišu i govore svi mediji "Stara škola kreka - iz tame u svjetlo" repera Marina Ivanovića, poznatog pod nadimkom Stoka, 17. ožujka gostuje u jaskanskoj kino dvorani od 19 sati. Ulaznice su već u prodaji.

Riječ je o efektnoj antidroga kampanji koja je veliko upozorenje svima kako je tanka granica između užitka i boli, koju je, iako se na početku ne čini tako, gotovo nemoguće kontrolirati.

-Zovem se Marin Ivanović Stoka i s 13 godina zamijenio sam litru mlijeka i snove o košarkaškoj karijeri prvim džointom, a zatim 18-godišnjom ovisnošću o kokainu, ecstasyju i ostalim narkoticima. Predstava govori o oprostu, poniznosti, snazi volje i ustrajnosti. To je predstava koja prikazuje najcrnje trenutke jednog narkomana od kojih će vam se smučiti i zavrtjeti u glavi, ali koja svjedoči da uvijek, ali baš uvijek, postoji izlaz. Ovo je zapravo univerzalna tema koja ljude zanima, ali je nekako uvijek bila tabu - pojašnjava 37-godišnji reper.U režiji Marija Kovača, Stoka iznosi iskrenu priču o svojemu bivšem ovisničkom životu, a u sat i 20 minuta, koliko izvedba traje, prvo publiku malo nasmije, a potom prelazi u dramu, jer kako kaže "svaki smijeh po pitanju droge i njena uživanja završava suzama, čak i smrću.

-Predstava je preslika realne situacije. Tko se ne prepozna u priči, plače zbog mene, a tko se prepozna, plače i zbog sebe i zbog mene – rezimira autor.

Za monodramu "Stara škola kreka - iz tame u svjetlo", koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ulaznice po cijeni od 40 kuna, mogu se nabaviti "Kod Fife" ili u caffe baru Kino.

Galerija slika

U Jaski predstava poznatog repera: "Stara škola kreka-iz tame u svjetlo" U Jaski predstava poznatog repera: "Stara škola kreka-iz tame u svjetlo"