°C 21

U okolici Jaske mlada glazbenica Gordana Marković snimila je svoj prvi spot

01.02.2019.

Redakcija

Gordanu Marković publika prepoznaje kao polovicu dua Auguste i izvođačicu u HRT-ovoj emisiji „A strana“, a stigao je trenutak da se predstavi i kao kantautorica u solo vodama! Prvi korak u tome je objava samostalnog singla „Što smo naučili“, koji nakon radijskog predstavljanja dobiva i svoj prateći videospot.

Crna Mlaka pored Jaske među svojim ribnjacima i šumom skriva napušteni dvorac Zwilling, koji je poslužio kao savršena scenografija za video s redateljskim potpisom Filipa Tota.

-Gordaninom spotu sam pristupio na likovni način. Želja mi je bila što jednostavnije prenijeti emociju u sliku gotovo performanskim zahvatom. Plesač Stipe Gugić iznimno je talentiran i svojim je sudjelovanjem u spotu savršeno oživio moju namjeru. Ideja je bila Gordanu kontrastirati s ‘pozadinom’ - ispraznim i sivim prostorom i protagonistom plesačem-rekao je Filip.

Osim što joj je ovo prvi samostalni singl, za Gordanu je ovo ujedno i premijera pjesme u tekstualnom dijelu – svoje umijeće stvaranja glazbe već je pokazala u Augustama, a sada po prvi put predstavlja pjesmu čiji tekst sama potpisuje.

-Rad na samostalnom autorskom albumu velika mi je želja već duže vrijeme, ali nisam se htjela upustiti u to dok nisam osjećala da sam potpuno spremna. U Tomislava imam veliko povjerenje što se tiče aranžmana, tako da je on najvećim dijelom zaslužan za finalni zvuk. Napokon je došao trenutak da čujete bar mali dio onoga na čemu već nekoliko mjeseci radimo u studiju-kazala je Gordana Marković.

Spot možete pogledati ovdje: