°C 12

U Petrovini održan 8. vatrogasni kup

02.07.2018.

Maja Peranić

Veselo je jučer bilo i u Petrovini koja je organizirala 8. vatrogasni KUP DVD-a Petrovine. Ondje se sastalo četrdesetak vatrogasnih ekipa iz nekoliko županija koji su došle pokazati svoje znanje i spretnost u vatrogasnim disciplinama.

Najviše se natjecalo ekipa djece i pomlatka kojima su ovakve aktivnosti i druženja na svježem zraku pun pogodak. Svjesni su toga i organizatori koji iz godine u godinu u Petrovini ugoste sve veći broj mladih natjecatelja.-Prošlo je već osam godina od prvog KUP-a koji smo organizirali. U zadnje vrijeme imamo nešto više ekipa djece i mladeži nego seniora što je i za očekivati jer seniori imaju više obaveza, a i aktivni su u gašenju požara i usavršavanju pa im je znatno teže odvojiti vrijeme za natjecanja. Ali skupilo se danas oko 40 ekipa – rekao je predsjednik DVD-a Petrovina Ivan Samarin.Došle su vatrogasne ekipe iz Zagrebačke, Karlovačke te Sisačko moslavačke županije, a budući da gotovo svake godine KUP u Petrovini posjete i prijatelji iz susjedne Slovenije ovo natjecanje nosi predznak međunarodnog.

Natjecateljskog duha među okupljenima nije nedostajalo, kao niti druženja pod šatorom uz okrjepu i ukusan ručak.Organizacija ovakvih događanja potvrda je da dobrovoljna vatrogasna društva konstantno ulažu u rad s djecom i mladima što im je i cilj.

-Treba pohvaliti rad naših DVD-ova, mnoga gaje aktivnosti djece i kroz natjecanja, a i imao šest orkestara u našoj Vatrogasnoj zajednici koji su upravo ovdje da privuku velik broj mladih. I ako pedeset posto tih mladih ostane u vatrogastvu to je sigurno dobar zalog za budućnost vatrogastva u jaskanskom kraju – rekao je Samarin.Nakon natjecateljskog dijela uslijedio je onaj zabavni obogaćen kulturnoumjetničkim programom, te naposljetku zajedničkim gledanjem utakmice Hrvatska-Danska uz glasno navijanje i proslavu pobjede do kasnih noćnih sati.

Galerija slika

U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup U Petrovini održan 8. vatrogasni kup