°C 19

U subotu svečano ustoličenje mons. Milana Stipića

11.04.2019.

Redakcija

U subotu, 13. travnja 2019, kada se prema grčko-slavenskom obredu slavi Subota uskrišenja pravednoga Lazara, na svečanoj arhijerejskoj liturgiji sv. Ivana Zlatoustoga, u Katedrali Presvete Trojice u Križevcima s početkom u 10,30 sati, mons. Milan Stipić će biti svečano uveden u službu ordinarija.

Naime, Papa Franjo, prihvativši kanonsko odreknuće od službe ordinarija vladike križevačkoga Nikole Kekića, dana 20. ožujka 2019. imenovao je svećenika protojereja Milana Stipića apostolskim upraviteljem Križevačke eparhije sa svim pravima ordinarija, osim onoga što je vlastitom svetom redu biskupstva. 

Podsjetimo, od 2012. Otac Milan Stipić župnik je u Jastrebarskom te slobodno možemo reći da se, kao agilni duhovnik, u više navrata pokazao kao iskreni zaljubljenik u Žumberak, Jasku i jaskanski kraj. U više nego dobroj suradnji sa lokalnom zajednicom dokazao se i kao vrijedni društveni te kulturni djelatnik, koji je trajno nazočan u svekolikom životu i razvoju Grada Jastrebarskog. Neumorni je organizator brojnih hodočašća po Hrvatskoj inozemstvu, humanitarnih akcija i kulturnih priredbi, inicijator dolaska relikvija svetog Šimuna Bogoprimca u svoju župu i naš grad, kao i izgradnje pastoralnog centra Grkokatoličke župe Preobraženja Gospodnjeg, čiju je izgradnju pomogao i Grad Jastrebarsko.

U zahvalu na svemu učinjenom, 2015. godine, Gradsko vijeće Grada Jastrebarskog uvažilo je želje i prijedloge društvene i kulturne javnosti našeg Grada i odlučilo da se ocu Milanu Stipiću dodijeli Nagrada Grada Jastrebarskog jer svojim marljivim radom i sustavnim djelovanjem na društvenom, vjerskom i kulturnom polju znatno pridonosi razvoju Grada Jastrebarskog, Žumberka i cijelog jaskanskog kraja.

Na imenovanju, Ocu Milanu Stipiću će u subotu, 13. travnja 2019., osobno u Križevcima čestitati gradonačelnik Zvonimir Novosel sa svojim suradnicima.