°C 9

Uspješna godina u Kazalištu Škrabe

28.12.2017.

majai

Ova godina bila je za brojne članove Kazališta Škrabe itekako uspješna, izvijestili su iz kazališta podsjetivši na događanja koja su je obilježili.

U ožujku je tako odigrana raskošna hit-predstava "Velika tajna Sherlocka Holmesa" prema tekstu Nine Škrabea, a vidjelo ju je više od 2000 ljudi. Uspješna je bila i akcija "Jaska za Afriku" kada je za potrebe udruge Srce za Afriku na priredbi u Jastrebarskom skupljeno više od 4.000 kuna.

Odrasli ansambl Kazališta Škrabe u proljeće je počeo s pripremom predstave "Za kunu nade" koja će uskoro ugledati svjetlo dana, na čelu s glumačkim legendama Želimirom Hrkovićem i Deanom Skokom, a pod redateljskom palicom umjetničkog voditelja Kazališta Nine Škrabea. Nino Škrabe tom će predstavom u Jastrebarskom nastaviti proslavu 50 godina svog umjetničkog djelovanja, započetu premijerom predstave "Dobri čovjek Bažulek" 16. prosinca u zagrebačkom kazalištu KNAP.

Brojni dječji ansambl Kazališta Škrabe marljivo pod vodstvom redateljice Klementine Škrabe priprema predstavu "Zemlja Čudesa" za koju je tekst napisao Nino Škrabe, a koja će u Jastrebarskom biti izvedena na proljeće 2018.

Glumice i glumci Kazališta Škrabe nastupili su tijekom 2017. kao voditelji i recitatori i na dva poetsko-glazbena programa u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, "Hote o ljudi sim" u siječnju i "Svetom Duhu na čast" u lipnju. Tijekom ljetnih mjeseci zabavljali su se na Ljetnom kazališnom kampu "Hawk City 2017" koji će, nadamo se, postati nešto tradicionalno u našem gradu.

Tijekom prosinca 2017. glumci Mark Krcivoj, Antun Penić Ivanko, Lovro Penić Ivanko, Dorian Rodić i Florijan Skok izvodili su igrokaz Nine Škrabea "Tri darodavca" u Jastrebarskom, Stupniku i Klinča Selu. Mladi kazalištarci su u 2017. nastupili na tri Kazališna Karaoke Partyja na kojima su pokazali svoje umijeće u pjevanju, plesanju i scenskom pokretu, a posebno je bilo svečano na Božićnom Karaoke Partyju s kojim su članovi Kazališta Škrabe 17. prosinca na pravi način proslavili kraj bogate 2017. godine.

Rad Kazališta Škrabe pomogli su ove godine Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Zagrebačka županija, a kazalištarci posebno na suradnji zahvaljuju Centru za kulturu Jastrebarsko te Glazbenoj školi Jastrebarsko.

-Veselimo se nastavku kazališne sezone 2017/2018. i početku još jedne uspješne kazališne godine-poručili su iz Kazališta.

(Kazalište Škrabe)

 

Galerija slika

Uspješna godina u Kazalištu Škrabe Uspješna godina u Kazalištu Škrabe Uspješna godina u Kazalištu Škrabe Uspješna godina u Kazalištu Škrabe