°C 7

Uspješno zavjetno biciklističko hodočašće, policajci jučer pristigli u Međugorje

26.06.2019.

Redakcija

Kao što smo već pisali, proteklog vikenda petorica aktivnih djelatnika Interventne jedinice Policijske uprave karlovačke, hrvatskih branitelja, a među kojima je i bio Jaskanac Ivan Hodak krenuli su iz Jastrebarskog na Zavjetno biciklističko hodočašće do Međugorja.

Na ovo hodočašće policijski službenici odlaze s ciljem odavanja počasti domovini Hrvatskoj i kao zahvalu Majci Božjoj Međugorskoj. Uz to, 2011. godine dali su zavjet na ovakvom hodočašću žele da se u Jastrebarskom postavi spomenik domovini koji prikazuje brončani križ „Tri Trojstva“, odnosno Rođenje-Muku-Uskrsnuće.

Valja napomenuti kako je spomenik je umjetničko djelo velečasnog Zlatka Suca i postavljen je 16. rujna 2016. godine.

-Hodočasnike su danas ispred Spomenika u Jastrebarskom ispratili njihove kolege iz PU karlovačke, na čelu s zapovjednikom interventne jedinice, članovi Udruge policije branitelja Jastrebarsko i gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel. Kratku molitvu predvodio je don Duje Kurtović.

Jučer su trebali stići u Međugorje. Na svom putu do Međugorja policijski službenici odat će počast poginulim hrvatskim braniteljima na Turnju, u Budačkoj Rijeci i na Plitvicama, a zaustavit će se i u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu- komentirali su u subotu iz Grada.

Foto: Grad Jastrebarsko