°C 10

Uzbudljivo na Danu otvorenih vrata DVD-a Jaska

03.07.2018.

Redakcija

Dan otvorenih vrata Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko i ove godine je više nego ispunio očekivanja svih prisutnih, ali i vatrogasaca. U Perivoju dvorca Erdödy u sklopu manifestacije „Ljeto u Jaski“ jaskanski vatrogasci su prezentirali svoj rad i aktivnosti, ali su i cijeli dan proveli u društvu najmlađih sugrađana koje su kroz vatrogasne igre uveli u svijet vatrogastva.

Pokaznom vježbom pod nazivom „Cesta nije pista“ demonstrirano je spašavanje unesrećene osobe iz automobila u prometnoj nesreći te je skrenuta pozornost građana na opasnosti neodgovornog ponašanja na cestama.

 

Međutim, najgledanija vježba bila je gašenje požara ulja u kuhinji. Posjetitelji su sa zanimanjem gledali što se događa ako zapaljeno ulje pokušate ugasiti vodom. Cijeli dan su vatrogasni kamioni bili otvoreni za znatiželjne građane, a gledajući i isprobavajući vatrogasnu opremu moglo se isprobati kako je to na intervencijama nositi opremu tešku preko 40 kilograma.

 

Na jezeru u Perivoju je održano i natjecanje u veslanju sa spasilačkim čamcem u kojem je pobijedila ekipa iz Samobora.Podrška građana i broj zainteresiranih posjetitelja samo je poticaj jaskanskim vatrogascima da nastave sa svojim aktivnostima i radom. Goran Batušić, Zapovjednik DVD-a Jastrebarsko ovom je prilikom istaknuo kako  jaskanskim vatrogascima bez obzira na dobrovoljnu bazu ne ponestaje želje i volje za radom, a ovakve manifestacije daju Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jastrebarsko samo dodatan poticaj.

(DVD Jastrebarsko)

Galerija slika

Uzbudljivo na Danu otvorenih vrata DVD-a Jaska Uzbudljivo na Danu otvorenih vrata DVD-a Jaska Uzbudljivo na Danu otvorenih vrata DVD-a Jaska Uzbudljivo na Danu otvorenih vrata DVD-a Jaska Uzbudljivo na Danu otvorenih vrata DVD-a Jaska Uzbudljivo na Danu otvorenih vrata DVD-a Jaska