°C 4

Vatrogasci vježbali gašenje požara na benzinskoj

10.07.2018.

Maja Peranić

Trideset i šest vatrogasaca, članova vatrogasnih postrojbi DVD-ova Donji Desinec, Gornji Desinec, Plešivica, Stankovo i Jastrebarsko sudjelovalo je na vatrogasnoj vježbi 4. Operativnog područja VZG Jastrebarskog održanoj na benzinskoj postaju Lukoil u Desincu.

Na ovoj atraktivnoj vatrogasnoj vježbi, koja je bila otvorena za javnost, vatrogasci su vježbali evakuaciju i gašenje požara objekta, sprječavanje širenja požara na spremnike s plinom i gorivom, reakciju na akcident u prometu, te gašenje požara otvorenog prostora.

Svi taktički zadaci uspješno su odrađeni, poručili su iz Vatrogasne zajednice, na zadovoljstvo zapovjednika vježbe Daniela Kišana, zapovjednika DVD-a Donji Desinec, te Vedrana Boričevića, zapovjednika VZG Jastrebarskog, koji su vježbu osmislili i vježbom zapovijedali.

-Posebno valja ovdje izdvojiti i da je na vježbi po prvi puta operativno korišten visokotlačni modul za gašenje požara s vatrogasnom opremom i spremnikom vode od 500 litara koje je vlastitim sredstvima nabavila vatrogasna postrojba DVD-a Stankovo, što je uz nedavnu nabavu vatrogasnog vozila u DVD-u Gornji Desinec, kao i nabavu vatrogasne opreme u DVD-u Donji Desinec zasigurno podiglo operativnu spremnost vatrogasnih postrojbi 4. Operativnog područja VZG Jastrebarskog, a samim time i  boljoj i učinkovitijoj zaštiti od požara na području djelovanja navedenih vatrogasnih postrojbi – istaknuli su iz Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog.

Tako su jaskanski vatrogasci ponovo pokazali spremnost na sve krizne situacije.

(foto: VZGJ)

Galerija slika

Vatrogasci vježbali gašenje požara na benzinskoj Vatrogasci vježbali gašenje požara na benzinskoj Vatrogasci vježbali gašenje požara na benzinskoj Vatrogasci vježbali gašenje požara na benzinskoj Vatrogasci vježbali gašenje požara na benzinskoj Vatrogasci vježbali gašenje požara na benzinskoj Vatrogasci vježbali gašenje požara na benzinskoj