°C 12

Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put

08.09.2017.

majai

Jaskanske vinske svečanosti otvorene su jučer u šatoru na gradskom Sajmištu. Otvorenje je proteklo u tradicionalnom tonu, s gostima iz vrha SDP-a, predstavnicima Hrvatskog sabora, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog pred kojima je najavljeno kako ova manifestacija uskoro dobiva novo ruho.

Tradicionalan program otvorenja 26. vinskih svečanosti posjetili su uvaženi gosti, među njima i saborski zastupnici koalicije SDP-a i HSS-a, potpredsjednik hrvatskog Sabora Siniša Hajdaš-Dončić, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, saborski zastupnici Mihael Zmajlović, Josip Leko, Mirando Mrsić i Krešo Beljak.

Na samom početku prisutne je pozdravio domaćin, gradonačelnik Zvonimir Novosel zaželjevši svima ugodan boravak u našem gradu. Uz to, Novosel je rekao kako su ove, 26. Vinske svečanosti posljednje koje će se održati na Sajmištu te da cijelu manifestaciju dogodine očekuje potpuno nov koncept.

-Već više od četiri stoljeća ovo je mjesto dobre zabave, vrhunskih vina, ujedno ovo je posljednja godina u kojoj će se Vinske svečanosti održavati na ovom mjestu. Najme na našem Sajmištu uskoro bi trebala početi gradnja nove osnovne škole to je nama izazov da naši Dani vina dobiju novu ruho, novo lice i novu lokaciju. I siguran sam da ćemo s našim obrtnicima, kulturnjacima, vinarima i svima onima koji su zaslužni za sve ove godine dobrih zabava, stvoriti još bolje Dane vina u Jaski – kazao je Novosel koji planove o preseljenju manifestacije i njenu novu lokacije još ne želi otkriti.

Vinari, ujedinite se!

Vinske svečanosti iz godine u godinu financijski pomaže Zagrebačka županija. Na važnost vinara ukazao je župan Stjepan Kožić:

-Čestitke vinari, i organizatorima i vama. Čestitke na svemu onom što činite cijele godine da bi na jesen pripremili izvrsnu kapljicu i da bi iz godine u godinu slali sve kvalitetnija vina s ovog područja. Činimo sve da vam pomognemo – kazao je župan podsjetivši na velike uspjehe vinara Zagrebačke županije na svjetskom ocjenjivanju vina.

Prisutnima se obratila i vinska kraljica Zagrebačke županije, Jaskanka Lucija Šember istaknuvši kako je najvažnije uložiti u promociju vina i vinara, te kako će se i nakon isteka svog mandata i dalje truditi da promovira kvalitetna vina i pjenušce Zagrebačke županije. No najveća joj je želja da se jaskanski vinari još više udruže.

-Moja Plešivica je dobro poznata u Hrvatskoj s razlogom, jer najbolji pjenušci dolaze iz Plešivice. Ti pjenušci naš kraj čine posebnim. Željela bih da se naši vinari još više ujedine i da zajedno kreiraju još bolja vina i bolje pjenušce kako bi Jastrebarsko postalo sinonim vinskoga grada – rekla je Vinska kraljica.

Poseban pozdrav svim sudionicima Vinskih svečanosti poslao je i Hrvatski Sabor čiji je potpredsjednik Siniša Hajdaš Dončić svima zaželio dobru zabavu

-Drago mi je što se ova manifestacija već 26. godina odvija. Ovo nije šator, ovo je zapravo jedna velika klet s dobrim ljudima, dobrim vinarima. Slažem se da su šampanjci najbolji u Hrvatskoj. Živjeli – kazao je Hajdaš Dončić.

Pjenušac vinarije Korak, vrhunske kvalitete, na pozornici su zajedno kušali potpredsjednik Sabora, gradonačelnik, župan i vinska kraljica čime su i službeno otvorene Jaskanske vinske svečanosti.

Bogatstvo Jaske na jednom mjestu

Svečanost otvorenja svojim su iznimnim pjevačkim talentom i besprijekornom izvedbom Hrvatske himne i Abbinog hita "Dancing Queen" uveličali članovi zbora AD HOC, a od 20 sati na pozornici su nastupila i jaskanska kulturnoumjetnička društva bez kojih Vinske svečanosti ne bi bile iste. Iako je loše vrijeme pokvarilo tradicionalan dolazak na sajmište te nije bilo povorke, u šatoru je uvažene uzvanike i goste dočekalo sve bogatstvo jaskanske kulture i tradicije – mažoretkinje, folkloraši i kuburaši.

U sklopu Vinskih svečanosti otvorena je i Eko etno izložba domaćih proizvođača najukusnijih, najoriginalnijih i najtradicionalnijih proizvoda jaskanskog kraja koji se posjetiteljima nude na štandovima pod šatorom.

Od 22 sata prva večer se nastavila uz tamburaški sastav Od srca do srca, a da zabave ne manjka brinu se jaskanski vinari koji vas pod šatorom čekaju sa svojom ponudom najkvalitetnijih domaćih vina – jer ovo bi prije svega trebala biti njihova manifestacija!

Program događanja pogledajte ovdje.

Galerija slika

Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put Vinske svečanosti na Sajmištu posljednji put