°C 25

Vrtu iz Pisarovine nagrada na Floraartu

13.06.2018.

Vana Pocrnjić

Vrt obitelj Pavek iz Pisarovine dobilo je posebno priznanje na međunarodnoj izložbi održanoj u sklopu manifestacije "Floraart." Prekrasno uređeni vrt nagrađen je posebnim priznanjem za skladan međusobni odnos ukrasnih vrsta i korisnog dijela vrta (povrtnjak i voćnjak.)

Natječaj je bio otvoren za građane s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Ocjenjivanje je obavila komisija od tri člana, a nagrade su dodijeljene na osnovi kreativnosti i originalnosti, zastupljenost pojedinih vrsta ukrasnog bilja i skladan međusobni odnos i stručno tehnički principi izgradnje vrtno tehničkih elemenata (staze, zidovi, sjenice, ograde, kamenjari.)

Ocjenjivali su se vrtni prostori površine do 100 m2, od 100-500 m2 te vrt površine veće od 500 m2. Vlasnica vrta gospođa Katarina Pavek iz Pisarovine sudjelovala je prijašnjih godina i u akciji "Zeleni cvijet" u organizaciji Turističke zajednice općine Pisarovina u kojoj je također dobila priznanja i nagrade.

Priznanja i zahvalnice za sudjelovanje su dodijeljene na svečanom primanju koje Grad Zagreb tradicionalno priređuje u gradskoj rezidenciji Dverci.

(Foto: Općina Pisarovina)

Galerija slika

Vrtu iz Pisarovine nagrada na Floraartu Vrtu iz Pisarovine nagrada na Floraartu Vrtu iz Pisarovine nagrada na Floraartu Vrtu iz Pisarovine nagrada na Floraartu