°C 25

Za stipendiju Gradskog kazališta samo dvije prijave, novac od treće stipendije ide za radionice

08.11.2018.

Maja Peranić

Kako su se za stipendiju Gradskog kazališta javile samo dvije kandidatkinje, sredstva od treće stipendije, koja se trebala dodijeliti, utrošit će se na kazališne radionice.

Upravni odbor Gradskog kazališta Jastrebarsko na svojoj je 116. sjednici održanoj u utorak 6. studenoga donio prijedlog liste kandidata za dodjelu Stipendije "Život i smijeh". Gradsko kazalište Jastrebarsko u školskoj će 2018/2019 godini stipendirati dvije nove učenice. Naime, unatoč tome što je kazalište organizacijom festivala "Život i smijeh" osiguralo sredstva za tri stipendije, na raspisani su natječaj pristigle samo dvije prijave, doznajemo iz Gradskog kazališta.

-Odlukom Upravnog odbora Gradsko kazalište Jastrebarsko stoga je preostali iznos sredstava odlučilo preusmjeriti u financiranje kazališne radionice za djecu i mlade koja se i dalje, potpuno besplatna za sve sudionike, organizira u Gradskom kazalištu Jastrebarskom – istaknuli su.

Svečano potpisivanje i predaja Ugovora o stipendiranju novim kazališnim stipendisticama bit će održano u sklopu ovogodišnje Noći kazališta koja se desetu godinu održava u Jastrebarskom, ali i na području cijele Republike Hrvatske, 17. studenog.

Rezultate natječaja za stipendije možete pronaći ovdje.

(foto: GKJ)