°C 2

Zajedno za očuvanje kosca, jedne od najugroženijih ptica Europe

18.07.2019.

Redakcija

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije poziva Vas na 11. manifestaciju “Kosci za kosce”, u subotu 20. srpnja 2019. godine od 17 sati na Turističko seljačkom gospodarstvu  Šimanović, K. Vodopića 7, Donja Zdenčina, Općina Klinča Sela.

Cilj manifestacije „Kosci za kosce“ je očuvanje ugrožene ptice kosca koja je specifična po tome što se gnijezdi na livadama košanicama uz vlažna staništa. Zbog toga su kosci (i ptica i čovjek) svojevrsni simbola suživota ljudi i prirode. 

U sklopu manifestacije održat će se prikaz košnje „na starinski”, natjecanje u košnji ručnom kosom, predavanje o ptici kosac, predstavljanje Natura 2000 područja „Pokupski bazen” i „Klinča Sela” te projekta „Sava TIES” kao i vožnja konjskim zapregama.

Od 17:00 kreće predstavljanje manifestacije „Kosci za kosce“, predavanje o ptici kosac,  predstavljanje Natura 2000 područja „Pokupski bazen” i „Klinča Sela, predstavljanje projekta „Sava TIES”. Od 18:00 slijedi prikaz košnje ručnom kosom i vožnja konjskim zapregama, zatim od 19:00  „Traži se najbolji…“ - natjecanje u košnji, nakon čega je vrijeme samo za druženje.

-Vidimo se 20. srpnja 2019. godine na TSG Šimanović u Donjoj Zdenčini- poručuju organizatori.