°C 6

Zanimljivo i sadržajno na kampu GDCK-a u Selcu

12.07.2018.

Maja Peranić

Tradicionalno, kao i prijašnjih godina, Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko organiziralo je odlazak 38 djece s područja Jaske i općina Klinča Sela, Krašića, Pisarovine i Žumberka na ljetovanje. Mališani su na moru, u Selcu, boravili 1 do 8. srpnja uživajući i družeći se.

Slobodno vrijeme mališani su provodili na kreativnim radionicama u izvedbi njihovih maštovitih voditeljica koje su ih i osmislile.

-Cilj kreativnih radionica bio je da se kvalitetno i smisleno ispuni slobodno vrijeme djeci te da se međusobno bolje upoznaju i razviju svoje potencijale – istaknuli su organizatori.

Jedna od radionica bila je i radionice pružanja prve pomoći na kojoj su voditeljice Klementina Stepinac i Daliborka Turk, realističkim prikazom rana djeci približile stvarnu situaciju i pokazale im način pružanja pomoći unesrećenim osobama.

Osim radionica djeca su imala organiziranu školu plivanja koju je vodio Dejan Kolar, apsolvent Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te su sva djeca dobila i diplome iz plivanja. 

U večernjim satima uživalo se u raznolikom sadržaju poput Noći najluđih frizura, Noći plesa, Izboru za miss i mistera Kampa „Selce“ 2018., Izboru za najuredniju sobu, za najbolji skok, za naglas, te Sportske igre.

Djeca su jedan dan imala organiziran i poludnevni izlet na otok Krk na Šilo.

Ljetovanje djece, koja inače ne bi bila u mogućnosti boraviti na moru, financijski su omogućile Općine pa su im, kao i ostalim sponzorima iz GDCK-a Jastrebarsko uputili posebnu zahvalu:

-Ovo ljetovanje služi na čast i ponos Općinama Klinča Sela, Krašić ,Žumberak i Pisarovina. Zahvaljujemo i tvrtkama Vode Jastrebarsko, Ceste Jastrebarsko, Veterinarska stanica Jastrebarsko, Ireks Aroma d.o.o., Gromel i DIR Rubinić na podršci – poručili su iz Crvenog križa.

Rezultati radionica, kao i svake godine, moći će se vidjeti na izložbi u prosincu koja će, uz radove iz Selca, objediniti radove s kreativnih radionica u Jastrebarskom te s likovne kolonije koja će se održati u rujnu.

Galerija slika

Zanimljivo i sadržajno na kampu GDCK-a u Selcu Zanimljivo i sadržajno na kampu GDCK-a u Selcu Zanimljivo i sadržajno na kampu GDCK-a u Selcu Zanimljivo i sadržajno na kampu GDCK-a u Selcu Zanimljivo i sadržajno na kampu GDCK-a u Selcu Zanimljivo i sadržajno na kampu GDCK-a u Selcu Zanimljivo i sadržajno na kampu GDCK-a u Selcu